poudra_big

Jako dlouhodobý uživatel kontaktních čoček můžete snadno skončit tak, že se vám bude v koupelnové skříňce válet sbírka již nepoužívaných pouzder na kontaktní čočky. Protože je důležité měnit pouzdro na kontaktní čočky po jednom až třech měsících, každý rok máte jistý přírůstek čtyři až dvanáct kusů. Ačkoliv je už nemůžete použít znovu na kontaktní čočky kvůli riziku bakteriální infekce, není důvod je vyhazovat. Přinášíme vám pár nápadů, jak je stará pouzdra použít:

 

1– Cestovní krabička na drobnosti
Nepoužívaná pouzdra od kontaktních čoček se dají skvěle využít jako malé úložné prostory pro malé naušnice, prsteny nebo dokonce umělé řasy. Šroubovací víko je uchová v bezpečí a ochrání je před vlhkostí. 

2– Krabička na léky
Jestliže si s sebou potřebujete vzít léky, které berete každý den nebo vitamíny, již nepoužívané pouzdro po kontatkních čočkách vám snadno umožní mít je s sebou stále v tašce nebo v kapse, aniž by se ztratily nebo poškodily. Chcete-li mít některé léky, jako Aspirin nebo Ibalgin, stále u sebe, jsou tato pouzdra také vhodným řešením. (upozornění: nejedná se o způsob, jak udržet léky z dosahu dětí)

3– Krabička na dochucovadla
Když si s sebou berete oběd a nechcete nést celý kečup nebo majonézu s sebou, můžete odlít trochu od každého do čistého, nepoužívaného pouzdra. Skvěle poslouží, i když si chcete ohlídat velikost porcí. 

4– Cestovní balení kosmetických přípravků
Proč v drogerii nakupovat drahá cestovní balení mýdla nebo tělového mléka, když můžete použít stará pouzdra od kontaktních čoček jako cestovní balení na vlasový gel, krém na obličej, podkladový krém nebo lest na rty apod. V zavazadle zaberou jen trochu  místa a umožní vám použít to, co už máte doma.

4– Nádoba na ústní vodu
Pohotovostní balení ústní vody ve vaší kabelce nebo kapse se může hodit v situacích, když si dáte k obědu burger s extra porcí cibule, nebo když vás pozve někdo „speciální“ na neočekávanou schůzku.

5– Krabička na špunty do uší
Už jste se někdy zabývali tím, kam si dát malé pěnové špunty do uší, když jste na cestách? Teď už nemusíte. Staré pouzdro od kontaktních čoček má ideální velikost, a navíc je udrží čisté.  

6– Ochrana sluchátek 
Malá sluchátka do uší se v tašce snadno poškodí nebo zamotají. V pouzdru od kontaktních čoček ochráníte nejen sluchátka samotná, ale i šňůru před zamotáním. Jednoduše vyřízněte otvory na každé straně pouzdra tak, aby se vlastní sluchátko dalo rovně položit dovnitř a šňůra otvory vycházela ven, zašroubujte víčka a pak už jen obmotejte šňůru kolem pouzdra a získáte bezchybně zabalenou sadu sluchátek.

Statistika týkající se používání pouzder na kontaktní čočky je určitě varovná – 70% pouzder je kontaminováno kvůli nadužívání a každý čtvrtý uživatel kontaktních čoček nikdy pouzdro nemění. Doufáme, že uvedené kreativní návrhy vám pomohou k tomu, abyste se o své oči starali i tím, že budete pravidelně měnit pouzdro na kontaktní čočky.

Vyhledejte očního lékaře ve vaší blízkosti nebo objevte kontaktní čočky, které vyhovují vaším potřebám ještě dnes! 


Výroky zveřejněné v tomto blogovém příspěvku nejsou míněny jako lékařské rady ani nenahrazují doporučení zdravotnických odborníků. Máte-li jakékoli konkrétní dotazy, informujte se u očního specialisty.

Další blog