cv_blogs_sports

Jste-li nadšeným sportovcem nebo sportovkyní, určitě vás bude zajímat, jak vylepšit svůj výkon. Výměna dioptrických brýlí za kontaktní čočky je jednou z nejjednodušších a nejefektivnějších cest, jak to udělat.


Jaké jsou výhody?
Je mnoho způsobů, jak vám mohou kontaktní čočky umožnit soustředit se lépe na sportovní výkony:
 Lepší periferní vidění a celkové vidění bez omezení – i nejlepší sportovní brýle, které dobře padnou, stále omezují periferní vidění. Kontaktní čočky nebudou omezovat Vaše vidění jako to dělají obroučky brýlí. 
 Menší riziko zranění – Poslední věc, kterou si přejete, když spadnete nebo dostanete loktem do obličeje při hře, je sklo v blízkosti očí.
 Méně zkreslení – Brýle se mohou zamlžit, spadnout, posunout se a narušit tak vidění. Čočky jsou stabilnější. 
 Lepší ochrana – Kontaktní čočky umožňují nošení téměř jakýchkoliv ochranných brýlí nebo helmy. 
 Větší komfort – Nic není tak nepohodlné nebo rušivé jako pocit, kdy vám brýle kloužou z nosu, když jste opravdu aktivní. To s kontaktními čočkami nemusíte zažívat.


Jak je to s UV zářením?
Některé typy kontakních čoček, jako např. řada kontaktních čoček Avaira, mají UV filtry. Nicméně nenahrazují sluneční brýle s UV filtrem a nemohou chránit oční víčka, spojivky nebo vnější části oka. Některé sporty, jako například zimní, kdy se sluneční světlo odráží od povrchu, přímo volají po ochranných UV slunečních brýlích.


Co je nejlepší pro vás?
Všechny typy kontaktních čoček vám poskytnou více přirozeného vidění při sportu než jakékoliv brýle, ale některé se hodí pro sport, kterému se věnujete, více než jiné. Suché oči jsou problémem sportovce v chladném počasí, jako jsou např. lyžaři nebo snowboardisté. Věnujete-li se i Vy zimním sportům, mohly by Vám vyhovovat kontaktní čočky řady Proclear, které jsou speciálně vyvinuté pro suché oči. Kontaktní čočky s UV filtrem, které jsou zmíněny výše, budou dobrá volba pro venkovní sporty jako jsou volejbal nebo tenis. O vhodných kontaktních čočkách pro Váš aktivní životní styl se můžete poradit s očním lékařem.  

Pokud jde o výkon a pohodlí při sportování, kontaktní čočky jasně vítězí nad dioptrickými brýlemi. 

Další blog