mladsi_oci

Říká se, že naše oči jsou oknem do duše, a bohužel také vypovídají o našem věku. Kůže kolem očí je tenká a vrásčí se snadněji než na ostatních částech obličeje. Naštěstí nové kožní buňky neustále nahrazují staré, a tak je umožněno část napáchaných škod odvrátit. Seznamte se teď s pěti tipy, jak pomoci Vašim očím, aby vypadaly mladší:
1 – Pořádně se vyspěte
I ti, kteří teprve nedávno překročili dvacítku, vypadají unaveně po celonočním tahu. Nic neosvěží vaše oči tak jako osm nebo devět hodin spánku. Spěte s hlavou vyvýšenou na polštáři, aby se Vám během odpočinku nehromadila tekutina v oblasti kolem očí.
2 – Odlehčete svůj makeup
Co se týká líčení, platí, že méně je ve skutečnosti více. Příliš mnoho pudru a báze se zachytí v drobných vráskách kolem očí a tím je zvýrazní. Také můžete použít tužku pro doplnění obočí nebo řas tam, kde s věkem ubývají na plnosti. 

3 – Zvlhčujte, zvlhčujte, zvlhčujte
Každé ráno a večer si jemně masírujte hydratačním zvlhčujícím krémem jemnou pokožku kolem očí tahy směrem nahoru. A nezapomeňte vypít osm sklenic vody každý den, hydratujete tak pokožku zevnitř!

4 – Další důvod, proč přestat kouřit
Nic jiného tak negativně neovlivňuje zdravou zářivost Vaší pleti a jas Vašich očí jako toxiny uvolňující se při kouření cigaret. Překonat závislost na tak silně návykové látce jako je nikotin je velmi odvážný a obtížný krok, avšak pro Vaše zdraví prospěšný v mnoha ohledech.

5 – Zbavte se babičkovských brýlí
Je lhostejné, jak mladě vypadáte, když vytáhnete z kabelky brýle na čtení nebo bifokální brýle, zestárnete o dekádu ještě předtím, než se dotknou Vašeho obličeje. Což není fér, protože presbyopie, dalekozrakost způsobená stárnutím, začíná postihovat některé osoby už před čtyřicátým rokem života. Hledáte-li alternativu k brýlím, zeptejte se Vašeho očního lékaře na multifokální kontaktní čočky. Společnost CooperVision nabízí různé druhy kontaktních čoček, mezi jinými také Proclear jednodenní multifokální kontaktní čočky, Biofinity měsíční multifokální čočky a Proclear EP, jediné multifokální kontaktní čočky pro raná stádia presbyopie.

A nezapomeňte si občas jen tak pohodlně sednout, na oči si dát plátky okurky a relaxovat! Oči, které jsou šťastné a smějí se, vypadají mladě a září v každém věku!


Text tohoto blogového příspěvku není míněn ani jako lékařská rada, ani nenahrazuje doporučení odborníků. S konkrétními 

Další blog