umele_rasy

Umělé řasy jsou nyní velmi oblíbené – je na místě se něčeho obávat? Bohužel, pro ty, kdo touží po delších a hustších řasách, představuje jejich nošení určité riziko. Pokud se i tak chystáte následovat tento trend, existují způsoby, jak si můžete oči a Vaše přirozené řasy chránit.  


Rizika nošení umělých řas
Mít v těsné blízkosti oka připevněný cizí předmět pomocí lepkavé chemikálie vytváří potenciální prostor pro problémy. Taková rizika spojená s umělými řasami obnáší infekci, podráždění nebo alergickou reakci. Dlouhé umělé řasy také přivádějí do oka větší proud vzduchu, jak bylo zjištěno v nedávné studii, která také uvádí, že řasy by měly dosahovat přesně jedné třetiny délky oka, aby optimálně chránily oko před prachem a suchostí.


Tipy pro správné použití
Abyste měly s umělými řasami jen dobré zkušenosti, předkládáme Vám několik doporučení.


Dopřejte Vaším očím pauzu – Velmi časté nošení umělých řas může způsobit vypadávání Vašich vlastních řas a také zvyšuje riziko očních zdravotních potíží.


Nakupujte u spolehlivých zdrojů – Prodloužení řas by mělo stát kolem 150 USD (pozn. překl.: uváděná cena platí pro USA, v ČR se ceny pohybují od 2000 Kč do 5000 Kč podle typu a hustoty řas). Nabízí-li někdo tuto službu za zlomek uváděné ceny, raději se mu vyhněte. Ujistěte se, že při aplikaci je používáno nové lepidlo, čisté nástroje a aplikaci provádí zkušená a řádně proškolená kosmetička.


Ověřte si, jaké má lepidlo složení – Lepidla na řasy některých výrobců obsahují formaldehyd ve stopovém množství. Tato látka může u některých jedinců vyvolat alergickou reakci. Zeptejte se Vaší kosmetičky, zda také používá lepidlo vhodné pro citlivou pokožku.  


Umělé řasy se nepůjčují – Chcete-li vyzkoušet umělé řasy zakoupené v drogerii, použijte je pouze z originálního balení. Nošení umělých řas jiné osoby zvyšuje riziko infekce.


Prodloužení řas může zcela určitě podtrhnout Váš vzhled. Jen nezapomínejte dávat pozor vždy, když budete používat kosmetiku v blízkosti Vašich očí.

 

Další blog