3103423_p_beautiful-young-brunette-posing-outdoors

Možností máte více, než by se zdálo

Možnost volby by chtěl mít každý. Když ale přijde na kontaktní čočky, spokojíte se s těmi, které vám lékař předepsal, a víc na to nemyslíte, že?

Máme pro vás ale dobrou zprávu - přece jen máte jistou možnost vyjádřit svůj názor. To, co si obvykle můžete zvolit sami, je časový rozvrh používání čoček.

I když je pravdou, že typ kontaktních čoček, které nosíte, je podmíněn kvalitou vašeho vidění, většina z nás si zpravidla může vybrat to, čemu oční lékaři říkají modalita. Jde vlastně o frekvenci výměny jednorázových měkkých kontaktních čoček.

Čočky lze měnit každý den, každé dva týdny nebo po uplynutí jednoho měsíce. Která z těchto možností je vhodná pro vás? To je z valné části věcí vašeho postoje.

Chcete se vyhnout čištění kontaktních čoček poté, kdy je vyjmete z očí? Zvolte tedy jednorázové kontaktní čočky. Nebo byste raději slyšeli za méně peněz více muziky? Jelikož jednorázové čočky vyžadují, abyste jich zakoupili větší množství, odpovědí na váš problém mohou být čočky s výměnou každé dva týdny nebo každý měsíc. Více informací vám poskytne váš oční lékař.

Brýle nebo kontaktní čočky? Co si vezmu dnes?

Skutečnost, že používáte kontaktní čočky (nebo uvažujete o jejich pořízení), ještě neznamená, že jste na brýle zcela zanevřeli.

Někteří uživatelé kontaktních čoček odmítají nosit brýle s výjimkou vlastního domova. Jiní nošení brýlí a čoček kombinují: Kontaktní čočky ve škole nebo kanceláři, brýle pak večer doma. Další skupina uživatelů nosí několik dní kontaktní čočky a zbytek týdne potom stráví s brýlemi.

V tomto případě neexistují nesprávné odpovědi. A nakonec - proč užívání brýlí a čoček nezkombinovat? Přináší to oživení a vaše okolí nepřestane uvažovat, s čím se objevíte příště!

Ať už jste 100% zastáncem každodenního užívání kontaktních čoček či rádi občas předvedete své druhé já v brýlích, při nákupu čoček si o své volbě promluvte s očním lékařem. Čím více optometristovi o svých osobních preferencích sdělíte, tím více vám může být při výběru těch nejvhodnějších kontaktních čoček nápomocen.

Brýle na čtení - ano či ne?

Když už hovoříme o brýlích, pokud jste dosáhli jistého věku, asi jste už zjistili, že pročíst si jídelní lístek není tak snadné, jako to bývalo. Příčinou je skutečnost, že po překročení 40 let věku oči částečně ztrácí schopnost zaostřovat, zejména při nedostatečném osvětlení. To postihuje každého - dokonce i ty, jejichž vidění až doposud charakterizovala výborná zraková ostrost (20/20). Takovou ztrátu schopnosti zaostřovat na blízko nazýváme presbyopie (na tom slově by si člověk jazyk zlámal).

Když se tedy rozhodujete, zda si dát polévku nebo salát, jednoduchým řešením problému je nasadit si brýle na čtení. Co když ale nechcete upozornit na fakt, že už jste překročili čtyřicítku? Potom pro vás mohou být správnou volbou právě kontaktní čočky. Nazývají se multifokální, protože umožňují ostré vidění na dálku i na blízko.

Každý by chtěl mít možnost volby. A právě společnost CooperVision vám s kontaktními čočkami typu Proclear tuto možnost nabízí. Čočky Proclear jsou vhodné pro uživatele každého věku a korekci všech známých vad zraku.

Pokud chcete mít možnost volby, kontaktní čočky Proclear vám ji zajistí.

 

Výroky zveřejněné v tomto blogovém příspěvku nejsou míněny jako lékařské rady ani nenahrazují doporučení zdravotnických odborníků. Máte-li jakékoli konkrétní dotazy, informujte se u očního specialisty.

Další blog