barevne_cocky_big

Barevné čočky?

Vliv a význam barev se liší podle zemí a kultur. Ať už však žijete kdekoliv, nejdůležitější výběr barev ve Vašem životě se bude pravděpodobně týkat Vaší osoby. Barva Vašeho oblečení, vlasů, Vašeho skateboardu - prostě čehokoliv - odráží Vaši osobnost, můžete se díky ní vyjádřit nebo Vám jen prostě zlepší náladu.

To samé může platit také pro barvu Vašich očí. Je-li pro Vás péče a ochrana Vašich očí důležitá, je nezbytné navštívit očního specialistu nebo optika, aby Vám předepsal vhodné čočky – i když vidíte výborně. A čočky nakupujte jen u obchodníka, který požaduje lékařský předpis.

Buďte přirození

Přirozeně vypadající barevné kontaktní čočky nabízí komfort i kvalitu vidění – s korekcí i bez korekce zraku. Dnešní moderní technologie nabízejí různé varianty barevných kontaktních čoček, které skvěle vypadají, poskytují perfektní vidění a pocit pohodlí. A jsou i pro ty, kteří nepotřebují korekci zraku.

Oční specialisté Vám mohou předepsat a vybrat pro Vaše oči barevné kontaktní čočky pro zdravé oči. Kreativci mohou dokonce kombinovat nedioptrické barevné kontaktní čočky se svými dioptrickými brýlemi.

Jaké barvy jsou na výběr

Například CooperVision Expressions barevné kontaktní čočky jsou nabízeny v osmi barvách: zelené (nefritové), modré, zelenomodré (aqua), světle hnědé (lískový oříšek), šedé, světle modré a hnědé. CooperVision navíc používá technologicky pokročilý proces barvení, díky němuž bude změna barvy Vašich očí přirozenější – jestli toto je pro vás důležité.

Barevné a kostýmní kontaktní čočky jsou stále lékařské pomůcky. Protože Vaše oči jsou jedním z nejdůležitějších a nejcitlivějších částí Vašeho těla, to, co do nich nebo na ně vložíte, musí být bezpečné a pro oči vhodné. Proto jsou kontaktní čočky považovány za lékařské pomůcky, i když mohou být použity jako módní nebo estetická záležitost.

Ať už kupujete barevné čočky pro dlouhodobé užívání, jednorázové kostýmní čočky nebo chcete krátkodobou změnu vzhledu, nákup barevných nebo dekorativních kontaktních čoček si dobře promyslete. Nejdůležitější je poradit se s odborníkem – s optikem nebo očním lékařem. I když nepotřebujete dioptrické kontaktní čočky, je důležité nechat si oči vyšetřit, nechat si předepsat vhodný typ a poradit s výběrem.

Kontaktní čočky, které nejsou pro Vaše oči zcela vhodné, mohou způsobit řadu problémů, mezi jinými:

  • škrábnutí, říznutí a otevřené rány
  • prorůstání cév do rohovky
  • poškozené nebo narušené vidění
  • infekce, jejichž následkem hrozí oslepnutí

Oční lékaře dnes velmi znepokojuje počet neprofesionálních prodejců barevných kostýmních kontaktních čoček a jiných dekorativních čoček důvěřivým zákazníkům.

Neriskujte !

Neriskujte, co se týká Vašeho zraku. Pro mnoho lidí jsou barevné kontaktní čočky skvělý způsob, jak si dočasně změnit barvu očí. Můžete je mít i Vy. Buďte však při výběru obezřetní. Navštivte Vašeho očního lékaře nebo optika. Ať nakupujete na internetu nebo osobně, kupujte kontaktní čočky jen u obchodníka, který požaduje lékařský předpis.

Názory zveřejněné v tomto příspěvku nejsou míněny jako lékařské rady ani nenahrazují doporučení lékaře. Máte-li jakékoliv konkrétní dotazy, navštivte Vašeho očního specialistu.

Další blog