bezpecnosti-a-ochrany-zraku-zen

Víte, že poruchami zraku trpí více žen než mužů? Jednou z příčin, proč ženy sužují oční obtíže ve větší míře než muže, je skutečnost, že ženy obvykle žijí déle. Vedle faktorů hormonálních patří k nejčastějším rizikovým faktorům zrakových vad u žen věk, kouření, nevhodná strava a obezita. Jak tedy zajistit, abyste věnovali svému zraku dostatečnou péči? Nabízíme vám několik rad.

Objednejte se u očního lékaře

Pravidelná oční vyšetření by se měla stát součástí vaší rutinní péče o zdraví, a to ještě před 40. rokem věku, ne-li dříve. Vždy také dodržujte rady doporučené očním lékařem.

Zeptejte se očního lékaře na syndrom suchých očí

U žen asijského a hispánského původu je mnohem pravděpodobnější, že budou tímto syndromem trpět. Jestliže jste žena a trpíte suchem v očích, nezapomeňte se u očního specialisty informovat na čočky Proclear společnosti CooperVision. Jde o jediné kontaktní čočky, které schválil Úřad pro kontrolu potravin a léčiv USA (FDA): „Mohou přispět ke zvýšení pohodlí uživatelů čoček, kteří zakoušejí mírné obtíže či příznaky související s vysycháním povrchu oka při nošení čoček.“

Jezte stravu příznivě ovlivňující zdraví očí

Chcete-li si udržet zdravé oči, měli byste jíst stravu bohatou na vitamin C, vitamin E, beta karoten, lutein, zeaxantin, zinek a omega 3 mastné kyseliny; předejdete tak ztrátě zraku v důsledku očních chorob.

 

Výroky zveřejněné v tomto blogovém příspěvku nejsou míněny jako lékařské rady ani nenahrazují doporučení zdravotnických odborníků. Máte-li jakékoli konkrétní dotazy, informujte se u očního specialisty.

Další blog