exercising

Ti, kdo pravidelně cvičí, dělají dobrou službu svému tělu i zraku; nosit brýle při cvičení však může být zdrojem jistých překážek. Kontaktní čočky naopak dokonale ladí s aktivním životním stylem. Zde jsou některé z výhod cvičení s kontaktními čočkami.

Bezpečnost

Pokud se rádi účastníte intenzivnějších sportovních aktivit, jako je raketbal nebo fotbal, mohou brýle při zásahu do obličeje zvýšit riziko poranění očí. U kontaktních čoček je naopak toto riziko nulové; sportovcům dokonce čočky umožňují využívat širší škálu ochranných brýlí.

Pohodlí a řada výhod

Čím intenzivněji cvičíte, tím je pravděpodobnější, že vám brýle sklouznou z nosu, zarosí se nebo prostě budou na obtíž. Teprve s kontaktními čočkami se do cvičení můžete řádně obout! Jednorázové kontaktní čočky jako Proclear 1 day jsou pro časté návštěvníky tělocvičny jako dělané - do tašky se sportovním převlečením si totiž nemusíte balit pouzdro na čočky ani roztok.

Lepší vidění

Brýle mohou omezovat vidění během cvičení hned několika způsoby. Mohou vám spadnout, zamlžit se nebo omezovat periferní vidění. Potřebujete-li ochranné brýle, mohlo by to dopadnout tak, že skončíte s dvěma páry brýlí na nose a značně tak omezíte své zorné pole. U kontaktních čoček se redukce nebo zkreslení zorného pole obávat nemusíte.

I když po většinu času používají brýle, většina klientů volí pro své sportovní aktivity a cvičení právě kontaktní čočky. Na to, které čočky by nejlépe vyhovovaly vašemu životnímu stylu, se zeptejte očního specialisty.

Výroky zveřejněné v tomto blogovém příspěvku nejsou míněny jako lékařské rady ani nenahrazují doporučení zdravotnických odborníků. Máte-li jakékoli konkrétní dotazy, informujte se u očního specialisty.

Další blog