maturewomansmiling

Je-li vám více než 40 let, možná jste zpozorovali, že text v novinách se vám poslední dobou zdá nějak rozmazaný. Tento stav nazýváme presbyopie neboli ztráta pružnosti oční čočky; jde o přirozenou součást procesu stárnutí. I když jde o běžný jev, neznamená to, že není deprimující. Naštěstí existuje celá řada různých možností nápravy této vady zraku, aniž byste si museli pořizovat bifokální brýle nebo brýle na čtení. Vynikající alternativou jsou multifokální kontaktní čočky, které stále získávají na popularitě.

Multifokální čočky se liší od čoček využívajících techniku monovize a translační design; v obou čočkách je totiž několik zón korekce zraku - na rozdíl od čoček, které využívají jedno oko pro korekci vidění na blízko a druhé oko pro korekci vidění na dálku (což z nich činí miniaturní verzi bifokálních čoček). K dispozici je celá řada verzí multifokálních čoček, z nichž můžete zvolit ty, které nejvíce vyhovují vašim potřebám.

Čočky Proclear EP

První a jediné kontaktní čočky určené právě lidem, kteří začali následkem presbyopie teprve nedávno pociťovat obtíže při sledování blízkých předmětů.

Kontaktní čočky Proclear multifocal, Proclear mutifocal toric a Proclear 1 day multifocal

Čočky řady Proclear jsou jediné čočky, které schválil Úřad pro kontrolu potravin a léčiv USA (FDA): „Mohou přispět ke zvýšení pohodlí uživatelů čoček, kteří zaznamenali mírné obtíže či příznaky související s vysycháním povrchu oka při nošení čoček.“ Tyto čočky jsou dostupné také v torické variantě pro klienty trpící astigmatismem a jako jednorázové denní čočky.

Kontaktní čočky Biofinity multifocal

Vysoce účinné silikon-hydrogelové čočky s měsíčním režimem výměny mohou klienti s presbyopií používat nepřetržitě až 6 nocí/7 dní. Jsou přirozeně smáčivé, takže zůstávají po celý den vlhké a pohodlné. Trpíte-li presbyopií a chtěli byste naše výrobky vyzkoušet, zeptejte se očního lékaře, které multifokální čočky by nejlépe vyhovovaly vašim potřebám.

 

Výroky zveřejněné v tomto blogovém příspěvku nejsou míněny jako lékařské rady ani nenahrazují doporučení zdravotnických odborníků. Máte-li jakékoli konkrétní dotazy, informujte se u očního specialisty.

Další blog