wedding

Léto už ťuká na dveře a s ním svatby, dovolené a výlety na pláž. A vy byste možná při všech těchto příležitostech nejraději nechali brýle doma. Mnozí klienti s očními vadami si neuvědomují, jak jednoduché je pořídit si kontaktní čočky pro příležitostné nošení. Dříve než si promluvíte s očním specialistou, položte si následující otázky.

O jakou příležitost se jedná?

Jde o jednodenní akci, jako je například svatba, kdy chcete vypadat co nejlépe, nebo o výlet na pláž, během něhož se nechcete zatěžovat dioptrickými brýlemi? Zvažte jednorázové kontaktní čočky, které můžete nosit jediný den a poté je vyhodit. Stejně tak jsou jednorázové čočky vhodné pro dovolenou, zejména výlety do zahraničí - nemusíte totiž pamatovat na přibalení roztoku. Vhodnou volbou tohoto typu čoček je skupina kontaktních čoček Proclear 1 day.

Jak dlouho budu mít čočky nasazené?

Někdy se můžete účastnit akce, která trvá celý den a pokračuje až do noci - například hudební festival nebo přenocování v turistickém kempu. Čočky pro dlouhodobé nošení jsou pro tento druh akcí nejvhodnější, protože nemusíte pamatovat na jejich vyjmutí z očí ještě před tím, než veškerá legrace skončila. Pokud si myslíte, že právě takové čočky potřebujete, zeptejte se očního lékaře na čočky Biofinity, které můžete nosit nepřetržitě až 7 dní.

Jak si mohu čočky pro příležitostné nošení pořídit?

Pokud takové čočky potřebujete, vždy požádejte očního specialistu o předpis. Koupě kontaktních čoček používaných jako doplněk ke kostýmu, od obchodníka bez povolení k prodeji, především čoček barevných nebo či zapůjčení si čoček od přátel může způsobit závažné oční obtíže. Nezapomeňte se také objednat u očního lékaře alespoň 2 týdny před akcí - to pro případ, že by vámi požadované čočky nebyly na skladě.

 

Výroky zveřejněné v tomto blogovém příspěvku nejsou míněny jako lékařské rady ani nenahrazují doporučení zdravotnických odborníků. Máte-li jakékoli konkrétní dotazy, informujte se u očního specialisty.

Další blog