eye-exam

Jít na oční prohlídku je asi tak vzrušující, jako když necháte vyměnit ve svém autě olej. A mnoho z těch, kdo nosí kontaktní čočky a musí podstoupit každý rok povinnou oční prohlídku bez ohledu na to, jestli mají nebo nemají nějaký problém, určitě uvažují nad tím, proč jsou oční prohlídky tak důležité.

Realita je taková, že každý pátý Američan nechodí pravidelně na oční prohlídky, protože, jak vyplývá z průzkumu společnosti Wellpoint Inc. z roku 2012, nejsou pro mnoho lidí na seznamu úkolů prioritou. Ale pravidelná oční prohlídka může zachránit Váš zrak!

Kdy jít?
Každý potřebuje chodit pravidelně na oční prohlídky. Dospělí, u nichž se nevyskytují žádné rizikové faktory nebo rodinná historie očních chorob, by měli chodit každé dva roky a po šedesátce jednou za rok. Děti by měly podstoupit prohlídku ve věku 6 měsíců, 3 let, před nástupem do základní školy a pak jednou ročně. Zrak je s učebním procesem úzce spjatý, takže oční prohlídky jsou obzvláště důležité pro mladší děti. 

Odhalení některých potíží v raných stádiích může zachránit Váš zrak
Mnoho očních chorob, jako je například glaukom nebo diabetická retinopatie, nevykazuje v počátečních stádiích žádné symptomy. Včasná diagnóza a léčba mohou snížit riziko poškození zraku nebo jeho trvalé ztráty.

Zachraňte nejen svůj zrak
V nedávné studii bylo zjištěno, že často jsou to právě oční lékaři, kteří jako první odhalí známky chronických systémových onemocnění. Mají totiž možnost volně pozorovat krevní buňky, které mohou vykazovat první známky vysokého cholesterolu, diabetu nebo vysokého krevního tlaku. Samotné vyšetření trvá pouze hodinu až hodinu a půl, avšak potenciální zisk je neměřitelný, pokud péči o zrak stanovíte jako prioritu. Jestliže ještě nemáte svého očního lékaře, můžete využít naší služby „Vyhledat očního specialistu“ a objednat se ještě dnes!


Text tohoto blogového příspěvku není míněn ani jako lékařská rada, ani nenahrazuje doporučení odborníků. 

Další blog