Doporučení
bacterial-keratitis-web

Mnutí

Kontaktní čočky je třeba během čištění vždy promnout. Před jejich čištěním je třeba si umýt ruce.  Čočky si vložíte do umyté dlaně, ve které máte čerstvý fyziologický roztok zakoupený k tomuto účelu v obchodě. Mnutím čočky se během čištění uvolňují bílkoviny a bakterie, které se na povrchu čočky hromadí. I když instrukce na obalu roztoku, který máte, říkají "nemnout", měli byste to udělat. Studie prokázaly, že mnutí kontaktních čoček je jedním z nejlepších způsobů, jak zabránit vzniku očních infekcí.

 

Oplachování

Kontaktní čočky oplachujte ve fyziologickém roztoku na kontaktní čočky zakoupeném v obchodě k tomuto účelu. Vždy čočky oplachujte a uchovávejte v tomto roztoku. Doma vyráběný fyziologický roztok může obsahovat nebezpečné choroboplodné zárodky, které mohou způsobit oslepnutí.

 

Výměna pouzdra

Pouzdro na kontaktní čočky vyměňujte minimálně třikrát ročně.

 

Odpočinek

Čas od času dopřejte svým očím od kontaktních čoček odpočinek. A s kontaktními čočkami v očích nikdy nespěte. To výrazně zvyšuje pravděpodobnost oční infekce.

 

Výměna kontaktních čoček

Nahrazujte kontaktní čočky za nové na základě doporučení. Nesnažte se prodloužit životnost kontaktních čoček přesahováním doporučené doby nošení. Mějte je pouze tak dlouho, jak Vám doporučí oční specialista. Například měsíční kontaktní čočky by měly být používány pouze po dobu 30 dnů po otevření balení.

 

Péče o zrak

Choďte na pravidelné prohlídky ke svému očnímu lékaři.

Další blog